Partners & Certificeringen

Samenwerken is essentieel om succesvol te zijn. Voor de beste resultaten moeten partijen elkaar versterken met bepaalde expertises of specialismes. Weverling kiest bewust voor partnerships en certificeringen om kwaliteit te kunnen borgen en optimaliseren.

Het Groencollectief bestaat uit 7 regionaal opererende groenbedrijven verspreid over Nederland, die qua cultuur en structuur bij elkaar passen en toch allen iets anders toevoegen. Er wordt samengewerkt door kennis en ervaringen te delen, opleidingen te verzorgen en soms projecten met elkaar aan te vliegen. Ook het concept Vitaal Groen, vaste planten in het openbare en publieke domein, is door Groencollectief bedacht en in de markt gezet.

De brancheorganisatie voor hoveniers en groenvoorzieners is een belangrijke partij voor Weverling, omdat bedrijven met elkaar nu eenmaal de branche kunnen versterken en dus ook professionaliseren. VHG voorziet in ondersteuning, kennis van vaktechnische dossiers en regelgeving, de lobby naar politiek, versterking van het groene onderwijs en natuurlijk de CAO. Daarnaast vinden wij het ook voor de dienstverlening naar onze klanten professioneel en prettig dat we als bedrijf verbonden zijn aan de branchevereniging.

Deze beweging is goed voor de groene en duurzame boodschap naar iedereen die het maar wil horen en zien. Er is een groot netwerk ontstaan. Ook zorgt NL Greenlabel door ontwikkeling van de labels voor inzicht en betere standaarden in het duurzaam en klimaatadaptief inrichten van de buitenruimte. Weverling beschikt zelf ook een NL Terreinlabel expert, goed voor opdrachtgevers die hiermee aan de slag willen!

Het Duitse bedrijf is een pionier geweest op het gebied van het vergroenen van daken. De Nederlandse vestiging timmert al bijna 20 jaar aan de weg op het gebied van opbouwsystemen voor daktuinen. Weverling behoort sinds 2023 tot de partnergroep van Optigrün Benelux, die opereert vanuit Nijkerk en de laatste jaren marktleider is in de wereld van daktuinen.

Deze stichting doet belangrijk werk voor de bewustwording bij mensen om meer te doen met het vergroenen van hun eigen tuin, maar ook via gemeenten. Diverse gemeenten waar Weverling werkzaam voor is, vergroenen in toenemende mate bepaalde hoeken, straten en pleinen in hun gemeente. Stenen eruit, planten erin!

Dit is een initiatief van Hoogheemraadschap Delfland waarbij vele stakeholders uit de regio betrokken zijn. Het doel is om met elkaar projecten aan te dragen en uit te voeren, groter en kleiner, die bijdragen aan het klimaat adaptief maken van de leefomgeving. Water, bomen en planten spelen hier een cruciale rol in. Logisch dus dat Weverling een van de aangesloten partijen is.

Certificering

Het belang van certificering kan groot zijn. Soms omdat de markt er naar vraagt, doordat het bepaalde kennis en zekerheden borgt. Soms omdat het in opkomst is en het voor Weverling interessant kan zijn hier mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering, hier heeft de CO2-prestatieladder enorm bij geholpen als aanjaagfunctie.

Weverling is gecertificeerd voor aan aantal certificaten, het gaat hier om bewuste keuzes. Het is dan ook sterk verankerd in de bedrijfsvoering en niet meer weg te denken.

Groenkeur

Kwaliteit vakgericht

BRL Groenvoorziening
BRL Boomverzorging
BRL Dak- en Gevelbegroening

ISO 9001

Kwaliteit

VCA**

Veiligheid en Welzijn

CO2-prestatieladder trede 5

CO2-reductie

PSO trede 3

Prestatieladder Socialer Ondernemen