Scholen

Groene schoolpleinen zijn belangrijk voor de concentratie, gezondheid en het welzijn van de kinderen.

Niets is leuker dan tijdens de schoolpauze te kunnen spelen in een groene, avontuurlijke buitenomgeving. Saaie grijze stoeptegels en beton spelen niet meer mee in het pleinontwerp. Kinderen kiezen voor natuurlijke groene elementen als (vlinder)struiken, bomen, boomstammen, bamboehutten, bostuinen, duikel- en klimtoestellen en een insectenhotel bij de aanleg van hun schoolplein. Zo komen kinderen op hun eigen creatieve en natuurlijke wijze in contact met de natuur en worden ze ook fysiek uitgedaagd. Groene schoolpleinen zijn ook noodzakelijk om hitte en wateroverlast te voorkomen, veel aspecten om rekening mee te houden. Zo is voor voortgezet of hoger onderwijs ruimte om te ‘chillen’ of werken ook van belang.

Weverling is dichtbij

Weverling is flexibel

Weverling is duurzaam

Weverling is sociaal

Werkzaamheden

We hebben jarenlange ervaring met het aanleggen van groene schoolpleinen en natuurlijke speeltuinen. Rennen, klauteren, stoeien, verstoppen en grenzen verleggen, het kan hier allemaal. Het stimuleert creatief spelgedrag, zintuiglijk ervaren, gezondheid en bewustwording van de eenheid tussen kind, dier en natuur.

We geven advies m.b.t. de groeninrichting; Onze ontwerpers gaan aan de slag met het ontwerp van het schoolplein en de realisatie wordt tot in de puntjes uitgevoerd door onze groenprofessionals.

Een verzorgd schoolplein, het hele jaar rond; uiteraard verzorgen we ook het groenonderhoud en het verbeteren van het bestaande groen op het schoolplein. Onze boomspecialisten schakelen we in wanneer dat nodig is.

Tuinrenovatie schoolplein

Het Maerlant Lyceum is sinds 1926 gehuisvest in het Benoordenhout in een monumentaal en karakteristiek gebouw, ontworpen door de Haagse architect Jos Limburg. De school telt ongeveer 1.000 leerlingen en 100 medewerkers. De school is onderdeel van de groep scholen die valt ons Stichting VO Haaglanden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?