Overheden

Groen in de stad is belangrijk voor de klimaatbestendigheid van de stad en de leefbaarheid voor de inwoners.

Onderhouden en functioneel groen verbindt mensen en maakt gelukkig. Een verzorgde groene inrichting verkleint de kans op vandalisme en zorgt voor een verhoogd veiligheidsgevoel. Voor een buitenruimte in een publieke omgeving is ons doel om deze zo duurzaam en groen mogelijk in te richten. Hierbij kunt u denken aan een stadstuin, een gemeenschappelijk plantsoen, een park of een geheel groene woonwijk.

Weverling is dichtbij

Weverling is flexibel

Weverling is duurzaam

Weverling is sociaal

Werkzaamheden

We verzorgen de (her)inrichting van de buitenruimte, renovatie en het onderhoud van openbaar groen. We geven advies m.b.t. de groeninrichting; onze klimaatadviseurs kunnen hierbij van dienst zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan klimaatadaptieve tuinen, daktuinen of geveltuinen om te wapenen tegen extreme hitte, droogte en extreme buien. Het vergroenen van gevels en daken geeft een natuurlijke compensatie voor de toenemende verharding van de buitenruimte. Onze ontwerpers gaan aan de slag met het ontwerp en de realisatie wordt tot in de puntjes uitgevoerd door onze groenprofessionals.

Uiteraard verzorgen we ook het onderhoud van groen in hele wijken of buurten en groenonderhoud van parken en het verbeteren van het bestaande groen. Onze boomspecialisten schakelen we in wanneer dat nodig is.

Ontwerp en realisatie groen plantsoen

In de Larensestraat in Den Haag heeft Weverling Groenproviders een mooi project opgeleverd voor Gemeente Den Haag. De oude situatie bestond uit kijkgroen in typische jaren ’70 stijl. Het plantsoen was verouderd en veel van de beplanting was aan vervanging toe. Daarom kwam de vraag vanuit de gemeente om het plantsoen te verfraaien en qua uitstraling naar deze tijd te tillen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?