Ontwerp en realisatie groen plantsoen

Overheden

In de Larensestraat in Den Haag heeft Weverling Groenproviders een mooi project opgeleverd voor Gemeente Den Haag. De oude situatie bestond uit kijkgroen in typische jaren ’70 stijl. Het plantsoen was verouderd en veel van de beplanting was aan vervanging toe. Daarom kwam de vraag vanuit de gemeente om het plantsoen te verfraaien en qua uitstraling naar deze tijd te tillen. Het doel was tevens om een meer uitdagende en interessante plek voor de omwonenden te creëren.

Op de foto’s ziet u de oude situatie, tijdens aanleg van het nieuwe plantsoen, kort na de oplevering en een half jaar na de oplevering staat de beplanting al prachtig in bloei!

Wat hebben we gedaan

Tijdens de ontwerpfase zijn er twee varianten van een voorlopig ontwerp aan de bewoners gepresenteerd en daar is een voorkeursvariant uit voortgekomen. Door deze samenwerking met zowel de Gemeente Den Haag als de omwonenden, zorgt het nieuwe groene plantsoen nu voor een grotere meerwaarde in de wijk en dat is waar de Gemeente naar streeft voor haar openbare plekken. Bewoners en bezoekers zijn blij met deze verbetering! Robuuste groenblijvende beplanting, halfverharding, gras en een bijzondere indeling maken dit groene plantsoen veel uitnodigender en draagt bij aan het vriendelijke karakter van de wijk. Het regenwater wordt nu ook beter afgewaterd en het geeft een licht en overzichtelijk geheel.

  • Een diagonaal pad over het plantsoen gecreëerd voor een logische verbinding met de omliggende straten.

  • Bestaande bomen (Meidoorns) behouden en rondom borders aangebracht.

  • Het diagonale pad is in golvende bewegingen gelegd en slingert over het plantsoen. Hierdoor bevindt men zich langer op het pad, waardoor de ruimte groter lijkt.

  • Meerdere toegangen met open verharding aangelegd. Het plantsoen nodigt hierdoor meer uit om in te recreëren.

  • Borders in organische vormen als begeleiding en versterking van het slingerende pad aangebracht. In deze borders vaste planten aangeplant voor een frisse en moderne uitstraling.

  • De verschillende paden zijn van Achterhoeks Padvast (halfverharding) en openverharding ten behoeve van de doorlaatbaarheid van hemelwater.

Leuke details

  • Een ontwerp van onze partner House of Green.

  • In deze omgeving (Gooilaan en Ankeveensestraat) is ons bedrijf gestart!

  • De bewoners hebben gekozen voor het huidige ontwerp en konden dus meedenken over de herinrichting van hun eigen buurt.

  • De Gemeente Den Haag streeft naar een grotere meerwaarde van openbaar groen in haar gemeente, een voorbeeld is de herontwikkeling van dit plantsoen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze projecten