Onze maatschappelijke diensten

In het DNA van Weverling is het omkijken naar de omgeving verankerd. De maatschappij zijn wij immers met elkaar, en als bedrijf en individu maak je er deel van uit. We ondersteunen maatschappelijke zaken die we belangrijk vinden en waar we tijd, geld of energie aan kunnen besteden. Uiteraard is dit niet ongelimiteerd, maar jaarlijks zijn er zaken waar Weverling zich aan verbindt.

Ook verzorgen we gastlessen op scholen, werken we mee aan bedrijfsbezoeken of bezoeken we projecten. Een maatschappelijk project dat Weverling ondersteunt, is al enige jaren “Villa Ockenburgh.” Hier leveren we pro-deo onze diensten met de medewerkers van Groenperspectief om de vrijwilligers van Ockenburgh te helpen en adviseren.

We zijn aangesloten bij MVO Westland en Werkwaardig; regionale initiatieven om mensen die een extra duwtje richting de arbeidsmarkt nodig hebben. Groenperspectief is daarnaast ons eigen sociale ontwikkelingsbedrijf waarbij deze doelgroep kan instromen.

Groenperspectief

Groenperspectief is onze sociale onderneming, in feite een ontwikkelbedijf. Bij Groenperspectief combineren we het vakmanschap van een groenvoorziener met het sociale aspect van een re-integratieprogramma. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt brengen we in het groen: beiden komen daardoor tot bloei. Mensen krijgen de kans zich te ontwikkelen en de buitenruimte wordt verzorgd.