Woningcorporaties

Een groene inrichting helpt bij klimaatadaptatie en kan de biodiversiteit in de wijk ondersteunen.

Woningcorporaties willen een fijne woonomgeving creëren en onderhouden voor mensen uit de sociale huursector. Dit kunnen soms kwetsbare wijken zijn die extra aandacht nodig hebben. Weverling heeft tal van woningcorporaties tot haar klantenkring, waarbij ‘schoon, heel, veilig’ van het grootste belang is. Wij voegen daar ‘groen’ graag aan toe. Naast technisch onderhoud investeren woningcorporaties in de sociale leefbaarheid in hun buurten. Groen is gezond, mensen worden er gelukkig van en het kan bijdragen aan sociale cohesie wanneer het groen samen wordt vernieuwd.

Weverling is dichtbij

Weverling is flexibel

Weverling is duurzaam

Weverling is sociaal

Werkzaamheden

We verzorgen de tuinaanleg en tuinrenovatie bij woningbouwcorporaties. We geven advies m.b.t. de groeninrichting; onze klimaatadviseurs kunnen hierbij van dienst zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan klimaatadaptieve tuinen, daktuinen of geveltuinen om te wapenen tegen extreme hitte, droogte en extreme buien. Onze ontwerpers gaan aan de slag met het ontwerp en de realisatie wordt tot in de puntjes uitgevoerd door onze groenprofessionals.

Een verzorgde tuin, het hele jaar rond; uiteraard verzorgen we ook het groenonderhoud en het verbeteren van het bestaande groen. Onze boomspecialisten schakelen we in wanneer dat nodig is.

Ontwerp en realisatie tuinen

In opdracht van Vidomes hebben we vijf binnentuinen en entrees vergroend. De oorspronkelijke inrichting van deze binnentuinen en entrees bestond voornamelijk uit grasvelden. Door verschillende clusters vaste planten toe te voegen en voorjaarsbloeiende bollen in het gazon te integreren, hebben we de uitstraling van de tuinen verbeterd.

Weverling is een bedrijf dat mee gaat met de tijd en zich continu wil ontwikkelen. Een partij die innoveert, meekijkt en meedenkt met de klant. Hierdoor ontstaat er een duurzame partnerschap.

Stephan Ros, Projectleider Technische Leefomgeving
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?