Zorginstellingen

Bij zorginstellingen heeft een prettige groene buitenruimte een positief effect op patiënten, bewoners en bezoekers.

Een groene omgeving ontspant. Natuur is goed voor onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Extra belangrijk dus om groen in te zetten in de gezondheidssector, daar waar mensen het hard nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld in de geestelijke gezondheidszorg. In de Groene GGZ wordt natuur geïntegreerd in de behandeling van cliënten, bijvoorbeeld door middel van buitenbehandelingen in de natuur. Behandelingen in de natuur bevorderen het behandelproces en het herstel van de cliënt.

Weverling is dichtbij

Weverling is flexibel

Weverling is duurzaam

Weverling is sociaal

Werkzaamheden

We verzorgen de aanleg, renovatie en het groenonderhoud en geven advies m.b.t. de groeninrichting; de tuin dient te worden afgestemd op de beleving en het gebruik van de tuin door de specifieke gebruikers. De tuin moet voor iedereen toegankelijk zijn. Ook brengen onze klimaatadviseurs hierbij advies uit, denk hierbij bijvoorbeeld aan klimaatadaptieve tuinen. Onze ontwerpers gaan aan de slag met het tuinontwerp en de tuinaanleg wordt tot in de puntjes uitgevoerd door onze groenprofessionals. Desgewenst kunnen we ook kijken naar wat we samen met de gebruikers kunnen aanleggen en onderhouden; dit heeft een positief effect op de behandeling.

Een verzorgde tuin, het hele jaar rond; uiteraard verzorgen we ook het groenbeheer en het verbeteren van het bestaande groen bij de zorginstelling. Onze klimaatadviseurs en boomspecialisten schakelen we in wanneer dat nodig is.

Ontwerp en realisatie hoogwaardige daktuin en buitenruimte

Voor dit prestigieuze nieuwbouwproject De Windes in Scheveningen heeft Weverling Groenproviders zowel het ontwerp als de realisatie van de hoogwaardige daktuin en de gemeenschappelijke buitenruimte verzorgd. Voor deze luxueuze woontorens in Den Haag was de wens om een bijpassende groene uitstraling te creëren waarbij beplanting toegepast werd die passen bij de kustomgeving.

Er is sprake van wederzijds vertrouwen. Meerwaarde is dat Weverling luistert en goed doorvraagt om het probleem, de behoefte echt helder te krijgen en daardoor met resultaatgerichte voorstellen komt richting opdrachtgever.

ir. Maarten Klomp, Adviseur Vastgoed en Onderhoud
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?