Ontwerp en realisatie hoogwaardige daktuin en buitenruimte

Projectontwikkelaar

Voor dit prestigieuze nieuwbouwproject De Windes in Scheveningen heeft Weverling Groenproviders zowel het ontwerp als de realisatie van de hoogwaardige daktuin en de gemeenschappelijke buitenruimte verzorgd. Voor deze luxueuze woontorens in Den Haag was de wens om een bijpassende groene uitstraling te creëren, waarbij beplanting toegepast werd die passen bij de kustomgeving. Door het werken met inheemse beplanting en een goede vlakverdeling, is het eindresultaat helemaal naar wens. Hieronder ziet u diverse foto’s tijdens en na de realisatie. Bent u in de buurt? Neem dan zeker een kijkje, wij horen graag wat u ervan vindt!

Wat hebben we gedaan

  • De plantenbakken zijn gerealiseerd met cortenstaal, door de hoogteverschillen is er ook een keerwand gemaakt van cortenstaal.

  • Op het dak van verbindingshal, iets boven maaiveldniveau, hebben wij een daktuin met complete opbouw gerealiseerd.

  • De bodem van de daktuin bestaat uit opgespoten substraatkorrels die voor voeding aan de planten en structuur van de bodem zorgt.

  • Na de aanleg is er veel zorg besteed aan de nieuwe (en daardoor nog kwetsbare) beplanting. Het regelmatig en op de juiste wijze watergeven, heeft er voor gezorgd dat de bomen, vaste planten en siergrassen goed zijn aangeslagen. Dit verhoogt ook de biodiversiteit.

Leuke details

  • Weverling heeft middels een ‘prijsvraag’ deze opdracht weten te bemachtigen. Op basis van de wensen, eisen en criteria is er een ontwerp en uitvoeringsplan gepresenteerd.

  • Dit nieuwbouwproject bestaat uit een tweetal statige woontorens, gebouwd door WAAL en ontwikkeld door Weboma. De woontorens zijn gesitueerd op de grens van Den Haag en Scheveningen, met uitzicht op het Kurhaus en Westbroekpark.

  • Beide gebouwen staan met elkaar in verbinding door een entréehal en daaronder een parkeergarage.

  • Voor het beplantingsplan hebben wij samengewerkt met bureau West, die goed rekening gehouden heeft met de lokale omgeving en ‘inheemse’ soorten.

  • Met diverse bestrating hebben onze hoveniers de entree tijdens de uitvoer direct gereed gemaakt voor voetgangers, auto’s, taxi’s en (verhuis)vervoer. De uitvoer viel namelijk samen met het betrekken van de woningen door de nieuwe bewoners. Door een goede planning en aandacht voor de bewoners kon men het complex tijdens de gehele uitvoer met schone voeten betreden. Wel zo prettig!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze projecten