Groenperspectief

Onze sociale onderneming Groenperspectief

Weverling heeft in 2018 de sociale onderneming Groenperspectief opgericht: mensen ontwikkelen en de buitenruimte optimaal verzorgen. We combineren hierbij het vakmanschap van een groenvoorziener met het sociale aspect van een re-integratieprogramma. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt brengen we in het groen: beiden komen daardoor tot bloei. We maken daarmee maatschappelijke impact en dat is belangrijk. Bovendien wordt uw SROI-doelstelling in contracten hiermee ingevuld: we combineren groenonderhoud met het bieden van kansengelijkheid voor mensen die vallen onder de Participatiewet. Groenperspectief is gecertificeerd met een PSO 30+ certificaat van de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Dit is de hoogst haalbare certificering op het gebied van sociaal ondernemen. Zo werkt Groenperspectief samen met Gemeente Den Haag en Gemeente Westland om mensen in te laten stromen, maar ook bijvoorbeeld met praktijkscholen (Pro-VSO), waarvandaan jongeren voor hun stage, maar ook met een diploma op zak, kunnen instromen.

Werken voor Groenperspectief?

Wat kan Groenperspectief betekenen?

Groenperspectief onderhoudt de buitenruimte. Regulier onderhoud, hagen scheren en snoeiwerk zijn de basiswerkzaamheden. Onze professionele begeleiders sturen de mensen aan en borgen de optimale verzorging met professionele kwaliteit. Een win-win situatie.

 • Groenonderhoud
 • Onderhoud hagen
 • Schoonhouden bestrating
 • Maaiwerk en gazononderhoud
 • Onderhoud sloten en bermen
 • Grond- en beplantingswerk

Waarom Groenperspectief?

Werkzoekenden die niet zelfstandig een passende werkplek kunnen vinden, willen wij een kans bieden. Groenperspectief is een katalysator voor de ontwikkeling van deze mensen en vormt de brug tussen de arbeidsmarkt en mensen die onder de Participatiewet vallen.

We gaan daarbij altijd uit van duurzame inzetbaarheid en welzijn. En duurzaamheid in gebruik van materialen en machines, maar ook door het woon-werkverkeer minimaal te houden met werknemers uit de eigen regio. We creëren en behouden welzijn door gezonde, groene omgevingen te verbeteren en onze werknemers te scholen en ontwikkelen.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in overleg. Het administratieve proces, de periodieke oplevering en overleg- of evaluatiemomenten kunnen op maat aangeboden worden. En uiteraard worden deze medewerkers altijd aangestuurd door onze leidinggevenden die de kwaliteit en voortgang waarborgen.

Hoe Groenperspectief werkt

Na iedere fase vindt een meting/beoordeling plaats.

Partners

We werken graag samen met partners die werken aan een inclusieve samenleving. We verbinden onze naam graag aan bedrijven met werkzoekenden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, om deze potentiële kandidaten te ontwikkelen. Daarnaast zijn er werkplekken bij Groenperspectief voor mensen uit de doelgroep ‘Participatiewet’, die bij wederzijdse interesse en geschiktheid altijd in aanmerking komen.

Onze partners:

 • Den Haag Werkt
 • Patijnenburg
 • Gemeente Rijswijk
 • Gemeente Rotterdam
 • UWV
 • Uitzendbureau Herenbos

Ook partner worden? Informeer naar de mogelijkheden.

De Haeghe Groep werkt al ruim 25 jaar nauw samen met Weverling Groenproviders. Binnen die samenwerking vormt Groenperspectief een prachtige nieuwe loot aan de stam. Wij zijn ervan overtuigd dat werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Groenperspectief een echte kans krijgen om zich in het groene vak te ontwikkelen en daardoor beter perspectief krijgen op een echte duurzame baan. Voor ons is dat niet alleen reden om deze samenwerking te verdiepen, maar ook onder de aandacht te brengen bij onze partners.

Jan van der Werf, Haeghe Groep

Ik heb veel plezier in het begeleiden van de mensen in ons bedrijf. Je ziet ze groeien, in werkhouding, dagritme en ontwikkeling. Ze komen van ver, maar Groenperspectief geeft ze het vertrouwen om te groeien. Het is mooi om te zien dat ze al snel met plezier naar werk komen.

Carl Egber, Meewerkend voorman Groenperspectief

De uitdaging is om onze mensen naar een hoger plan te krijgen, daar haal ik plezier uit. Ik ben heel positief over Groenperspectief, je wordt goed begeleid en krijgt een interne opleiding. Het bedrijf geeft volop kansen aan mensen die dat nodig hebben.

Niels Nagtegaal, Uitvoerder Groenperspectief

De drijfveer van Groenperspectief is het ontwikkelen van mensen. Daar hebben we de juiste mensen, de vakkennis en ervaring in het groenonderhoud voor. Binnen onze beschermde omgeving zetten we alles op alles om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klaar te maken voor de maatschappij.

Bas Veldhuizen, Bedrijfsleider Groenperspectief