Realisatie plantvakken en speeltoestellen daktuin Rotterdam

Particulieren

De binnentuin van wooncomplex Wandeloord Blok B lag er vervallen bij. Weinig groen en kapotte speeltoestellen. Hierdoor werd het gebruik van de binnentuin ook minder netjes. Alles wat al een beetje los zat, kwam nog losser te zitten. Dat moest anders, besloten verschillende Wandeloord Blok B-bewoners zo’n 3 jaar geleden. Ze richtten een tuincommissie op. Ze haalden wensen op bij de pakweg 400 bewoners die op de binnentuin uitkijken. Maakten een ontwerp. En vroegen naast de investering vanuit hun eigen VvE budget aan, onder meer bij de gemeente. Weverling Groenproviders heeft de tuin flink opgeknapt. Er staan fleurige planten, kinderen kunnen zich uitleven op spiksplinternieuwe speeltoestellen. Ook zijn er nu bankjes en is er een jeu-des-boulesbaan.

Wat hebben we gedaan

  • Aanbrengen van jeu de boule baan

  • Creëren van een peuter- en tienerspeelplein

  • Aanbrengen plantenbakken in binnentuin

  • Opfleuren van de binnentuin, door gebruik van wilde bloemenmatten en een variatie van verschillende bloeiende planten evenals een stukje gazon. De narcissenslingers welke in het voorjaar bloeien, zijn een afdruk van hoe de Rotte door het landschap stroomt.

Leuke details

  • We hebben samengewerkt met Scott Blick (bewoner van deze VvE), deze man heeft alles ontworpen en uitgedacht, in gang gezet samen met Marjon Serriese (voorzitter van de VVE), Scott is ook elke dag bij de mannen van de uitvoering geweest. Andere partners voor dit project zijn Tuinberegening Westland en Boekestijn voor het verticaal transport.

  • De tuinen worden nu veel meer gebruikt dan voorheen.

  • Samen met de bewoners onderhouden we de tuin.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze projecten