Tuinaanleg gehele buitenruimte

Woningcorporatie

Op het Vogelplein in Dordrecht heeft Weverling Groenproviders vorig jaar deze levendige groene binnentuin aangelegd naar ontwerp van Tuinatelier Herman & Vermeulen. De opdrachtgever was Woonbron, een bekende organisatie waar wij geregeld groene projecten voor aanleggen en onderhouden. De in te richten ruimte voor dit project betrof een gemeenschappelijke binnentuin voor een appartementengebouw met 40 woningen. Diverse plantvakken, in eiland- en driehoek vorm, zorgen voor een speels aanzicht. Buiten de plantvakken is de ondergrond bestraat met langwerpige betonstenen, dit zorgt voor mooie zichtlijnen en geeft de tuin een hoogwaardige uitstraling. Uiteraard is er bij de plantkeuze gekeken naar de zon- en schaduwmomenten. De tuin nodigt hierdoor voor de omwonenden uit om er gebruik van te maken en zomers bijvoorbeeld verkoeling te zoeken onder de zogenaamde “dakbomen”. Bekijk hieronder het resultaat van deze groene gemeenschappelijke binnentuin.

Wat hebben we gedaan

  • Onder supervisie van tuinatelier Herman & Vermeulen hebben wij voor de tuinaanleg van de hele buitenruimte gezorgd.

  • Er zijn opstaande randen van betonelementen gemaakt die als plantvak fungeren, in de vorm van een eiland of driehoek.

  • Er zijn leuke ‘dakbomen’ in de volle grond geplaatst en er is natuurlijk rekening gehouden met groeiplaats, zon en schaduw omdat er veel bebouwing is.

Leuke details

  • Het groenontwerp voor deze levendige tuin is gemaakt door tuinatelier Herman & Vermeulen.

  • Bijna de hele Vogelbuurt in Dordrecht heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan.

  • Er is een ‘nestcafé’ waar mensen uit de Vogelbuurt koffie kunnen drinken en elkaar kunnen ontmoeten.

  • Woonbron heeft tuingereedschap ter beschikking gesteld aan de bewoners zodat ook zij de handen uit de mouwen kunnen steken.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze projecten