Aanleg en onderhoud openbaar groen

Overheden

In opdracht van de gemeente Den Haag heeft Weverling het Savornin Lohmanplein in Loosduinen gerenoveerd. Nieuwe vaste planten en het herstraten van de klinkers geven het plein weer een mooie uitstraling! Onze hoveniers hebben eind 2019 het hele plein een facelift gegeven en in mei 2020 was daar een vervolg op voor de onthulling van het nieuwe monument ter ere van de bevrijding van Den Haag.

Wat hebben we gedaan

  • Het plein is voor de gemeente Den Haag een belangrijk punt en een prominente plek die goed onderhouden moet worden. Onze hoveniers die de gehele herstructurering uitgevoerd hebben, zullen ook het groenonderhoud blijven uitvoeren komende jaren.

  • Ter ere van de viering van 75 jaar bevrijding van Den Haag is het groen rondom het monument uitgebreid met 2 grote vlaggen die volledig van bloembollen zijn gemaakt. Naar ontwerp van House of Green hebben onze hoveniers de Canadese en Nederlandse vlag in prachtige bloembollen geplant. We zien o.a. de Maple Leaf van Canada, in een gecoat frame van cortenstaal dat wij tevens gemaakt hebben. Daarnaast zien we de kleuren van de Nederlandse vlag met prachtige bollen van Lubbe Lisse.

  • Om het monument op een correcte wijze te laten inpassen in de ruimte, moest het originele ontwerp (van Berlage) iets bijgeschaafd worden. Enkele borders zijn van formaat veranderd en iets verschoven om een evenwichtig en gebalanceerde ruimte te behouden.

  • De ceremonie vond op 21 mei plaats op het Savornin Lohmanplein in Den Haag, waar de parade van de Canadese bevrijders een prominente plek heeft gehad in 1945 en nu een herdenkingssteen is geplaatst.

  • Bekijk hier de video welke door TV Loosduinen is gemaakt over dit herdenkingsmonument. In de video ziet u naast historische beelden ook diverse videobeelden van de aanleg van dit mooie groene monument door onze hoveniers.

Leuke details

  • Het ontwerp is van origine van Berlage.

  • Het ontwerp rondom het monument is door House of Green iets aangepast en zij hebben bloemenvelden met de Nederlandse en Canadese vlag ontworpen.

  • Voor de aanleg van de vlaggen zijn meer dan 3.000 bloembollen geplant.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze projecten