Particuliere tuin Badhoevedorp

Welkom bij ons recentelijk voltooide project, waarbij we een schetsontwerp hebben omgezet in een betoverende buitenruimte die harmonieus samengaat met mens en natuur. In nauwe samenwerking met onze opdrachtgever hebben we de liefde voor mens en natuur vertaald naar een definitief ontwerp, waarbij essentiële elementen zoals een natuurlijke zwemvijver, weelderige beplanting, biodiversiteit en een moestuin zijn verweven met een aangename verblijfs- en recreatieplek.

Ontwerp

Ons ontwerp omvat twee centrale thema’s die naadloos samenkomen. De directe omgeving van het huis weerspiegelt de stijl van de woning, gekenmerkt door strakke lijnen en imposante gebaren. Naarmate je verder de tuin in gaat, ontstaat er meer ruimte voor een natuurlijke uitstraling, met organische vormen die de overhand nemen.

Met de lay-out van de tuin op zijn plaats, begonnen we aan het beplantingsplan, een boeiende opdracht waarbij we een groene oase creëerden met een diversiteit aan plantensoorten. Het combineren van verschillende planten gaf ons, als ontwerpers, de mogelijkheid om een levendige en uitnodigende buitenruimte te realiseren.

Realisatie

Tijdens het realisatieproces werkten we nauw samen met de klant om de uitvoerbaarheid van verschillende elementen te waarborgen, waaronder de overkapping, de natuurlijke zwemvijver en de boomhut. Vooral de zwemvijver bracht uitdagingen met zich mee vanwege de hoge grondwaterstand. In samenwerking met de specialisten van ‘Dreampool’ hebben we echter met succes een prachtige zwemvijver gerealiseerd die perfect aansluit bij de wensen van de opdrachtgever.

Een ander opmerkelijk aspect van dit project is de realisatie van een paddenpoel, die niet alleen een esthetisch element toevoegt, maar ook ruimte biedt aan insecten en amfibieën. Dit sluit naadloos aan bij de natuurlijke uitstraling van de zwemvijver en draagt bij aan de algehele biodiversiteit van de tuin.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze projecten