Advies en aanleg binnentuin en grote groene gevel

Overheden

Een prestigieus project dat hier niet mag ontbreken is de aanleg van de binnentuin voor Fonds 1818 in de binnenstad van Den Haag. Enkele jaren geleden vakkundig aangelegd door onze hoveniers en nog jaarrond onderhouden door onze onderhoudshoveniers.

Wat hebben we gedaan

In september 2020 organiseerde Menno Weverling voor Ondernemingsorganisatie VNO-NCW West een inspirerende stadswandeling door Den Haag. Een gevarieerde groep ondernemers was enthousiast over de diverse groenoplossingen die er zoal te vinden zijn in het centrum van Den Haag.

Vervolgens liep de groep richting de Grote Kerk. Een mooi voorbeeld van voldoende groen in de stad vinden we om de hoek bij de Grote Kerk in de Nutstuin van Fonds 1818. Met enorme groene wanden die de parkeergarage maskeren is dit project een mooi voorbeeld dat er niet altijd heel veel ruimte opgeofferd hoeft te worden om een locatie te vergroenen.

Leuke details

  • Het middelpunt van de tuin is de vijver, die bestaat uit drie verschillende niveaus met twee bruggen eroverheen van esticonplaten.
  • De vijvers staan met elkaar in verbinding met rvs goten die door de esticonplaten heen lopen.

  • De gevel van de Q-park garage die grenst aan de Nutstuin van Fonds 1818 heeft een geweldige groene uitstraling gekregen. Dit door gevelpanelen te bevestigen gevuld met prachtige beplanting.

  • De oppervlakte van de groene wand is maar liefst 190 m2.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze projecten