Tuinaanleg gemeenschappelijke buitenruimte

Projectontwikkelaar

Residentie Leeuwendael staat voor luxueus wonen op een privé-landgoed, dat in het verre verleden onderdeel uitmaakte van Buitenplaats Hoornwijck. Het is het grensgebied tussen Rijswijk en Voorburg, langs de Vliet. Een voormalig kantoorpand is ingrijpend getransformeerd naar een fraai woongebouw met 17 appartementen. Aan de achterzijde bevinden zich de parkeerplaatsen en een bosperceel van circa 2.700 m2. Dit gebied is omgrenst met water en door Weverling opgeknapt en met elkaar verbonden middels enorme betonelementen. Elk appartement beschikt over royale zonnige terrassen met een schitterend uitzicht aan de Vlietzijde, een berging en eigen parkeerplaatsen op het afgesloten terrein. Een prachtige locatie waar wij met veel plezier de buitenruimte ingericht hebben!

Wat hebben we gedaan

  • In de 1e fase van dit grote tuinaanlegproject zijn onze hoveniers begonnen met het opschonen van het parkgedeelte, het aanleggen van de steiger en het grindpad. Ook werden bestaande Rhododendrons uitgegraven en een watergang gecreëerd, zodat er een schiereiland en eiland is ontstaan. Daarna heeft het werk stilgelegen i.v.m. het verbouwen van het kantoorpand naar het huidige appartementencomplex. Na de afronding van de bouw is Weverling verder gegaan met de aanleg van de tuinen en het landgoed achter het appartementencomplex.

  • Langs de appartementen (een strook van circa 3 meter) en aan de achterzijde bestaat de beplanting vooral uit bloeiende vaste planten. De rest van de beplanting tot aan het hek bestaat uit bodembedekkende Rubus met hier en daar solitaire heesters en bomen.

  • De verschillende schuurdaken zijn voorzien van sedumdaken. Dit is goed voor het regenwateropvang en de biodiversiteit, maar geeft ook een prettig aanzicht vanuit de appartementen. Win-win!

  • Aan de achterzijde is er gezorgd voor een organische overgang van de beplanting naar het park gedeelte. Vanaf de voorzijde door het gebouw heen is er met betonplanten van 2×2 meter gezorgd voor een fijne zichtlijn naar het park.

  • Aan de rand van de vijver is een schanskorf geplaatst welke de ronde vorm van de waterpartij benadrukt. Hier loopt tevens het pad van betonplaten doorheen middels een brug van hetzelfde materiaal.

Leuke details

  • De buitenruimte is ontworpen door tuin- en landschapsarchitect Jos van de Lindeloof.

  • Aan de achterzijde van de residentie bevindt zich een bosperceel van circa 2.700 m2.

  • Het luxe appartementencomplex was voorheen een kantoorpand.

  • De schuurdaken zijn voorzien van sedumdaken. Dit is goed voor het regenwateropvang en de biodiversiteit, maar geeft ook een prettig aanzicht vanuit de appartementen. Win-win!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze projecten